vrijdag 18 januari 2019

Jaargang 40 - Nummer 4 - December 2018

Programma van de maand…


Woensdag 12 december 2018 om 20 uur in het Cultuurcentrum “Het Bolwerk” aan de Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met op het programma 2 nieuwe speelfilms van onze leden:

  • Moord op bestelling, de nieuwe speelfilm (47') van Willy Verworst. Gedurende een 12-tal opnamedagen, verspreid over verschillende maanden, werd op diverse locaties gefilmd om dit origineel verhaal in beeld te brengen. Willy heeft beroep kunnen doen op uitstekende acteurs, waarvan de meesten al tientallen jaren toneelervaring hebben. Volgende clubleden werkten er aan mee: onze voorzitter Johan Leemans nam het camerawerk voor zijn rekening, Fred Lamon zorgde voor de geluidsopnamen, Charles De Ruydts acteerde als advocaat en Wiske Van der Auwera zorgde voor de catering. Die catering was om vingers en duimen af te likken want zo stond er al eens stoofvlees met frieten op het menu en een andere dag vol-au-vent.
  • Mission à Tokyo, de nieuwste speelfilm (7 minuten) van Roger Olivy. Het is Roger weer gelukt om een knap verhaal te bedenken en dit met degelijke acteurs tot een goed einde te brengen. Bijkomende moeilijkheid was ditmaal dat er voor sommige scenes animatie nodig was en daarvoor kon Roger rekenen op een amateurfilmer uit Frankrijk.


Woensdag 19 december 2018 om 20 uur in het Cultuurcentrum “Het Bolwerk” aan de Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er de laatste FILMVERGADERING van dit kalenderjaar.
Deze avond bekijken we hoe professionelen te werk gaan om de juiste belichting te bekomen voor een scene. Dit doen we aan de hand van de film “Death Poets Society” met Robin Williams in de hoofdrol.

Verder testen we deze avond een nieuwe videoprojector. Onze clubkas laat niet toe om een echte 4K-projector (native 4K) te kopen, maar dit toestel kan wel met 4K overweg, is bovendien veel lichtsterker dan de huidige videoprojector en bezit zelfs luidsprekers.
Hierbij vragen we aan onze leden om een  4K-film mee te brengen om de beamer te testen.

Leden die films willen tonen of laten bespreken kunnen hiermee ook terecht op deze vergadering.

Filmfestival 2019


Wanneer?  Zaterdagavond 23 maart 2019.
Waar? Auditorium van Het Bolwerk.
Inkom: gratis !
Noteer deze datum alvast in uw agenda.

Breedbeeld Filmgala 2018


Zondag 16 december 2018 van 13.30u tot 21u in het Cultuurcentrum Zwaneberg, Cultuurplein te Heist-op-den-Berg is er de gala van de nationale wedstrijd 2018 met 19 films.
De presentatie is in handen van Jan Verheyen. Het programma voor dit jaar is opgebouwd uit drie filmblokken en start vanaf 13u30.
Het filmgala bijwonen is gratis, maar je kan wel op voorhand je zitje reserveren op de website van het Cultuurcentrum van Heist-op-den-Berg.
De speelfilm Confusion van ons clublid Hedwig D'Huyvetter werd genomineerd en de projectie ervan is in het 2de blok dat om 15.45u start.