donderdag 5 december 2013

Bekroonde internationale kortfilms op woensdag 11 december 2013

Woensdag 11 december 2013 om 20 uur in het Cultureel Centrum “Het Bolwerk” aan de Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met “OPEN PODIUM” en bekroonde kortfilms.
Het is een ideale gelegenheid voor leden die films wensen te vertonen waaraan momenteel wordt gewerkt. Zo kan al eens gepolst worden of men in de goede richting evolueert en welke verbeteringen eventueel kunnen worden aangebracht.

Daarnaast zullen enkele geselecteerde films worden vertoond die destijds deelnamen aan het internationaal Kortfilmfestival van Leuven:
  1. United we stand” van Hans Petter Moland uit Noorwegen (9 minuten). Een beetje versleten maar vastberaden vertrekt een groep gepensioneerden op hun jaarlijkse tocht door de bergen.  Wanneer ze op hun weg een jonge vrouw in nood treffen, steekt hun ridderlijke inborst de kop op.
  2. Rare exports inc”  van Jalmari Helander uit Finland (7 minuten). Exports Incorporated is een traditioneel Fins familiebedrijf.  We volgen drie werknemers tijdens hun jaarlijkse taak om een internationaal gegeerd product klaar te stomen voor de overgang van de Lapse wildernis naar wereldwijde bestemmingen. Het is een lang, zwaar en intens proces, maar het is iedere druppel zweet meer dan waard.  De werknemers behoren tot de absolute top in hun vakgebied.  Het uiterst zeldzame exportproduct van het bedrijf zal nooit geëvenaard worden.
  3. J'attendrai le suivant…” van Philippe Orreindy uit Frankrijk (5 minuten). Een man in de metro is op zoek naar de ware liefde...
  4. Natan”  van Jonas Bergergård & Jonas Holmström uit Zweden (12 minuten). Natan heeft een nieuwe job en vandaag is zijn eerste werkdag.  Het uitzendbureau heeft hem naar 'Viggo's Hamburger' gestuurd. Münir doet verwoede pogingen Natan de knepen van het vak te leren, maar de man is een ware ramp. Viggo ontslaat hem, maar zijn geweten speelt hem parten - hij neemt een hot dog en gaat Natan zoeken.
Iedereen welkom.
Ook niet-leden zijn van harte welkom.