woensdag 4 september 2024

Jaargang 46 - Nummer 1 - September 2024

Woordje van de voorzitter

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van een fijn en ontspannend verlof.  Het einde van de zomer nadert en voor onze club is dat een teken om terug in actie te schieten. Volgende week hernemen onze vergaderingen.

Met dit clubnieuws staan we aan de start van ons 46ste seizoen.  Al zoveel jaren staat onze club garant voor kwalitatieve en kwantitatieve films.  Van de verlofperiode is door een aantal van onze leden gebruik gemaakt om nieuwe filmproducties te realiseren.  Die producties dienen nu verder te worden afgewerkt en zullen dan begin volgend jaar aan het grote publiek worden voorgesteld.

Videoclub Vilvoorde is een club  waar iedereen zich thuis voelt, zowel de gedreven wedstrijdfilmer als de cineast die af en toe een reportage of reis wil vastleggen op film zonder verdere ambities.

Videoclub Vilvoorde is er om zijn leden te helpen bij het beoefenen van hun hobby.  Je kan er steeds rekenen op leden die bereid zijn belangeloos met jou iets te gaan filmen, jouw films te monteren of sonoriseren, mee te helpen bij de projectie van films, je met raad en daad bij te staan, en dat alles in vriendschap zonder de minste naijver.

Bij Videoclub Vilvoorde ben je onder vrienden en word je gewaardeerd voor wie je bent.

Johan


Programma van de maand…

Woensdag 11 september 2024 om 20 uur in het Auditorium van het Cultuurcentrum Het Bolwerk te Vilvoorde is er FILMVERGADERING.

Het nieuwe seizoen starten we traditiegetrouw met de projectie en bespreking van al dan niet gemonteerde nieuwe filmbeelden van onze leden.

Woensdag 18 september 2024 om 20 uur in het Auditorium van het Cultuurcentrum Het Bolwerk te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met:

  • Maestro uit 2023, een liefdesgeschiedenis gesitueerd in de muziekwereld. De film focust op de relatie tussen componist-dirigent Leonard Bernstein (Cooper zelf) en zijn vrouw, de actrice Felicia Montealegre (Carey Mulligan). Die twee waren duidelijk zielsverwanten, maar hun liefdesleven was complex omdat Bernstein ook relaties had met mannen. Ooit was dit een project van Martin Scorsese en Steven Spielberg. Zij fungeren nog steeds als producers. Spielberg gaf de regiejob echter door aan Bradley Cooper nadat hij A Star is Born zag. Het valt zeer goed te begrijpen waarom. Regisseur Bradley Cooper doet er op visueel vlak wel alles aan om de film een persoonlijk karakter te geven, met eigenzinnige camerastandpunten, inventieve montage-ingrepen en fragmenten in contrastrijk zwart-wit en later in kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten