vrijdag 7 juni 2024

Jaargang 45 - Nummer 10 - Juni 2024

Programma van de maand…

Woensdag 12 juni 2024 om 20 uur in het Auditorium van het Cultuurcentrum Het Bolwerk te Vilvoorde is er FILMVERGADERING.

Het clubseizoen sluiten wij traditioneel af met “tips voor trips”, waarmee de aandacht vooral gaat naar het opfrissen van de regels om goede reisfilms of documentaires te maken.

Doorgaans gebeurt dat tijdens de laatste bijeenkomst maar omdat daar volgende vergadering geen tijd zal voor zijn, doen we dat een weekje vroeger.

  • De Andes-Express, een  toeristische documentaire (15') uit 2008 van Johan Leemans.

EXPEDIA heeft heel wat korte toeristische filmpjes gemaakt die ook fotografisch en filmisch goed in elkaar zitten. Ze duren nooit lang en bevatten de hoogtepunten van de steden. Bovendien zijn ze voorzien van een duidelijke commentaar.

  • Singapore, een  toeristisch filmpje (5'26”). Kernachtig en met veel beeldwisseling krijgen we een goed beeld van wat Singapore te bieden heeft.
  • Barcelona, een  toeristisch filmpje (12'43”). Met zachte camerabewegingen worden de hoogtepunten getoond van deze toeristische trekpleister.
  • Budapest, een  toeristisch filmpje (9'46”). Ook het ontstaan van de stad en de geschiedenis komen aan bod.

Indien er clubleden films wensen te tonen dan maken we daar uiteraard tijd voor en wordt het programma aangepast indien nodig.


Woensdag 19 juni 2024 om 20 uur op de parking van Het Bolwerk is er IETS SPECIAALS.

Wij weten al lang dat wij geen gewoon ras van 80-plussers in onze club hebben. 

Ons clublid Roger DEPROUW heeft dit jaar een REGIEWAGEN in elkaar geknutseld waarmee al verschillende activiteiten op film werden vastgelegd.

Uiteraard kunnen we de regiewagen niet in het lokaal tonen maar wel op de parking van Het Bolwerk.

Verder in dit clubnieuws krijg je al een voorsmaakje hoe die regiewagen er vanbuiten en vanbinnen uitziet. 


Daarna worden alle aanwezigen uitgenodigd om een drankje te nuttigen op het terras of in de Bobar afhankelijk van de weersomstandigheden, als afsluiter van ons 45ste clubseizoen.


Verlof

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van ons 45ste clubseizoen.

Tijdens de verlofmaanden juli en augustus zijn er immers geen vergaderingen.

Op woensdag 11 september 2024 verwachten wij jullie dan terug in het ons vertrouwde Bolwerk te Vilvoorde en we zijn nu al benieuwd met welke filmbeelden jullie ons gaan verrassen.



De REGIEWAGEN van Roger DEPROUW.


Aan de ene kant van de regiewagen kunnen 2 tot 3 personen plaatsnemen voor de beeldbewerking: bediening op afstand van een PTZ-camera, beeldbewerking, directe montage van de beelden van de verschillende camera's, eventueel life streamen op internet.



Aan de andere ingang van de regiewagen is er plaats voor 2 tot 3 personen voor de klankbewerking.



Het groot voordeel van deze regiewagen is dat alle omvangrijke en zware apparatuur niet meer dient versleept te worden. Alleen camera's (al dan niet bemand), statieven en netwerkapparatuur worden opgesteld in de zaal waar het evenement plaats heeft en worden met kabels verbonden met de regiewagen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten