dinsdag 31 mei 2022

Jaargang 43 - Nummer 7 - Maart 2022

Programma van de maand…


Woensdag 9 maart 2022 om 20 uur in het Auditorium van Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING:

  1. My Donna”, een liefdeshistorie (18') van Nicolaas Rahoens. De hoofdrollen worden gespeeld door Will Ferdy en Jo Leemans. De film is opgenomen in Oosterzele en brengt het aangrijpend verhaal van een man die geconfronteerd wordt met zijn steeds meer dementerende vrouw die niet langer thuis kan worden verzorgd. Wanneer ambulanciers de vrouw komen halen voor de zorginstelling, slaan ze samen op de vlucht en kiezen ervoor om samen hun leven te beëindigen. Aangrijpend verhaal en schitterend verfilmd.
  2. Angkor, een documentaire (27') van Fred Lamon. Deze film werd enkele jaren geleden reeds getoond in de club maar Fred maakte een nieuwe montage naar aanleiding van de opmerkingen die destijds gemaakt werden. Angkor is een ruïnestad in Cambodja met een oppervlakte van 400 km² en was van de 9de tot de 14de eeuw de hoofdstad van het Khmer-rijk. De koningen van de Khmers lieten enorme tempels bouwen, gewijd aan hindoeïstische goden.
  3. The Butterfly Circus, een speelfilm (20') van Joshua Weigel met in de hoofdrol Nick Vujicic, een Australiër van Servische afkomst die zonder ledematen werd geboren. De film ontving 35 onderscheidingen op diverse festivals. Nick gebruikt zijn levensverhaal om andere mensen te inspireren.


Woensdag 16 maart 2022 om 20 uur in het Auditorium van Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met:

  • De belangrijkste 8 stappen voor een goede beeldcompositie, een filmcursus (16') waarin op aanschouwelijke wijze wordt getoond hoe professionele beelden worden gemaakt. Een beeld waarbij de regel van derden is toegepast oogt aantrekkelijker en straalt meer dynamiek en professionaliteit uit.


We willen onze recente leden laten kennismaken met een aantal topfilms die in het verleden door leden van onze club werden gemaakt. Gedurende de meer dan 40 jaren dat onze club bestaat werden door onze leden meer dan 600 films afgewerkt. Sommige leden filmen al 50 jaar!

  • Uganda's Rainforest, een reportage (11') uit 2010 van Jos Rinckhout. Jos bezocht in het kader van ecotoerisme met een beperkte groep toeristen een kolonie berggorilla's in het Virungagebied in Centraal Afrika.
  • Colors of Africa, een documentaire (19') uit 2004 van Johan Leemans. De film toont de kleurrijke bevolking van Kenia en hoe de Masai er in slaagt om hun eeuwenoude tradities te bewaren.
  • Walter's 5000, een reportage (10') uit 2002 van Paul Verhack. In 2001 gebeurde iets uniek in onze vereniging. 4 leden (Johan Leemans, Walter Debloudts, Paul Verhack en Jos Rinckhout) trokken naar Nepal om er gedurende 2 weken een tocht door het Himalayagebergte te maken. Halverwege de tocht werd een rustdag ingelast en op die dag werd een top op 5000 meter hoogte beklommen en werd er een filmverslag van gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten