dinsdag 31 mei 2022

Jaargang 43 - Nummer 8 - April 2022

 Programma van de maand…


LET OP !!!


Onze club vergadert normaal elke tweede en derde woensdag van de maand maar dit keer wordt het alleen de derde woensdag, dit om reden van het PAASVERLOF.

Het Paasverlof gaat in op zaterdag 2 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.

Tijdens verlofperiodes mag niet worden vergaderd in het Cultureel Centrum.


Woensdag 20 april 2022 om 20 uur in het Auditorium van Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING:

  • Een vleugje lavendel, een speelfilm (18'09”) van Urbain Appeltans. Dementie is langzaam verdwalen in een vreemde wereld. Dag na dag je eigenheid verliezen en eenzaam op zoek gaan naar tederheid. Deze film werd de winnaar op de recentste nationale filmwedstrijd van Breedbeeld.
  • Dorst, een speelfilm (18'26”) van Werner Haegeman. Vele jaren na de Grote Wereldramp heerst er waterschaarste. De wijfjes troepen samen rond de poel en hebben macht over het enige water. De solitaire mannetjes zijn voor hun dorst volledig overgeleverd aan de wijfjes. Deze film ontving de prijs voor de Beste Cinematografie.
  • En een doos pralines, een humoristische speelfilm (7'58”) van  Peter Miseur.
  • Bloem in het water, een filmpje van Clément Decroisson, de zoon van Claude.


We gaan ook nog even terug in de tijd met:

  • “De heksen van Sugny”, een reportage (16'26”) uit 2008 van Paul Verhack. Het kleine dorpje Sugny bracht met een straattoneel het verleden terug tot leven. In de Middeleeuwen had er een heksenproces en heksenverbranding plaats. Paul Verhack en Johan Leemans filmden de verschillende activiteiten waarna Paul er een uitstekende montage van maakte.


Houd u gedeisd


De nieuwste speelfilm van ons clublid Piet Vandenpoel Houd u gedeisd gaat in première op donderdag 5 mei 2022 om 20.00u in het Cultureel Centrum de Warandepoort te Tervuren.

Naast de film wordt ook de ‘making of’ getoond.

Twee vrienden van de judo. De ene heeft een vriendin Chloé, maar er zit een vlieg aan de lamp. De andere overhaalt Chloé om mee te komen op uitstap met de tekenklas. Ze stemt toe, maar een belangrijke beslissing hangt haar boven het hoofd.

Tervuurse speelfilm naar een origineel scenario van de makers van 'Karel van Lorreinen', 'Blackjack' en 'Waar is mijn kasteel naartoe?': Piet Vandenpoel, Jean-Pierre Leonard, Ann Vanneste en Walter Lauwers.

Laat u meeslepen door dit origineel hedendaags verhaal met uitstekende amateuracteurs op enkele prachtige locaties van Tervuren.

Hierbij een link naar de trailer, die je al een voorsmaakje geeft:

https://youtu.be/sddXBHnhmsU

Kaarten (4€) zijn te koop bij de Warandepoort:

Tervuurse speelfilm: Houd u gedeisd (Première + Making of) | CC De Warandepoor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten