dinsdag 11 januari 2022

Jaargang 43 - Nummer 5 - Januari 2022


 Woordje van de voorzitter

Videoclub Vilvoorde werd gesticht in de zomer van 1979 en daarmee zitten we momenteel al in ons 43ste clubjaar. Ook al krijgen de amateurfilmclubs het steeds moeilijker toch lukt het ons daar aan te ontsnappen. Ons ledenbestand is al vele jaren stabiel en telt op dit ogenblik 26 leden met een gemiddelde leeftijd van 65 jaar. Bovendien zijn dit geen papieren leden maar actieve filmers die geregeld nieuwe filmproducties tonen tijdens onze bijeenkomsten. Ook worden er heel wat activiteiten in groep gefilmd, waarbij zelfs gebruik wordt gemaakt van regie en rechtstreekse montage van de talrijke bemande en onbemande camera's.

Van de jaarwisseling maak ik gebruik om iedereen een gezond, gelukkig en voorspoedig 2022 te wensen.

Bovendien wens ik jullie vele geslaagde filmprojecten en hoop dat de club een positieve bijdrage kan leveren tot de realisatie van jouw films.

Johan



Programma van de maand…


Woensdag 12 januari 2022 om 20 u in het Auditorium van Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met:

  • Kleur, een scenariofilm (60') van Hedwig D'Huyvetter en Johan Leemans. Op vraag van een Vlaamse school in Anderlecht werd in 2016 een film gemaakt met de leerlingen terwijl die een daguitstap deden. Er werd gefilmd bij de Volkssterrenwacht Mira, het ABC-museum, het museum van Natuurwetenschappen, het Treinmuseum en het Van Buuren museum.
  • Historia Mundi, een reportage (16'23”) van Hedwig D'Huyvetter van een samenkomst van verenigingen die aan re-enacting en living history doen.


Woensdag 19 januari 2022 om 20 u in het Auditorium van Het Bolwerk is er FILMVERGADERING met:

  • De bijenboom, de film (4') waarmee ons clublid Charles De Ruydts de themawedstrijd “Seizoen” won die georganiseerd werd door de provinciale vereniging Bracina. De boom dankt zijn naam aan het feit dat die als laatbloeier de bijen overvloedig van nectar voorziet.
  • Tussen oceaan en bergen, een reportage (12'30”) van Fred Lamon die met enkele enthousiaste wandelaars langs de “Camino Primitivo” naar Compostella trok langs mooie landschappen.
  • Kerstconcert Jo Vally, een reportage (48') van Vebi Elezi van het kerstconcert dat vlak voor Kerstmis werd gefilmd in Merchtem en op 25 december 2021 werd uitgezonden door RTV. Aan de filmopnamen namen 5 clubleden deel: Vebi Elezi, Bjarne Jakus, Bart Gerber, Johan Leemans en Fred Lamon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten