maandag 30 december 2019

Jaargang 41 - Nummer 5 - Januari 2020


Woordje van de voorzitter


Als we naar de toekomst kijken lijkt die doorgaans nog ver weg maar voor we het beseffen behoort die nabije en zelfs die verre toekomst ineens tot het verleden.  Onze club telt leden die kort na hun studietijd toetraden tot onze vereniging en die intussen bijna allemaal gepensioneerd zijn of dat kortelings gaan worden.

Ik hoop dat wij allen nog vele jaren van elkaars filmproducties mogen blijven genieten en dat in de vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer die eigen is aan onze vereniging. Heb je hulp nodig bij filmopnamen, filmmontage of projectie, dan heb je een ruime keuze aan vrijwilligers dankzij onze 20 actieve cineasten.

Ik wens voor jou en je familie het allerbeste voor 2020, een jaar zonder problemen, veel voorspoed en vooral een goede gezondheid.  Als clubvoorzitter hoop ik er stiekem ook nog bij dat je ons weet te verbazen met goede films, tot glorie van jezelf maar ook van ons aller Videoclub Vilvoorde.  Onze club staat al meer dan 40 jaar garant voor interessante en kwalitatieve films van de meest uiteenlopende genres.

Johan

Programma van de maand…


Woensdag 8 januari 2020 om 20 u in ons lokaal aan de Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met:

  • Walibi, Vlog en Onrides, het filmverslag van een familieuitstap (22') van Claude Decroisson. De nadruk ligt op rollercoasters en spectaculaire attracties. De film werd opgenomen in mei 2019 met 3 types camera's  (handycam, vlog en actiecamera) en wordt gepresenteerd als een vlog (dagboek aan de hand van filmbeelden) van Chloé, de dochter van Claude, en haar vriendin.

Daarna zal Chloé ons informeren over TikTok. Dit zijn zeer korte internetfilmpjes die massaal door jongeren van over de ganse wereld worden gemaakt. Uiteraard zien we ook voorbeelden en de uitgebreide trucagemogelijkheden.

Woensdag 15 januari 2020 om 20 u in ons lokaal aan de Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde is er FILMVERGADERING en FILMCURSUS.
Op het programma staat een selectie van bekroonde amateurfilms met onder meer:

  • Famadihana, een reportage (17') van Jean-Paul Grauwels over een begrafenistraditie in Madagaskar.
  • Left Luggage, een reportage (14') van Jürgen De Poorter en Kurt Mariën over het ontstaan van het kunstproject van Willy Baeyens in de Dossinkazerne te Mechelen over de jodenvervolging.


Filmfestival 2020


Wanneer? zaterdag 28 maart 2020.
Waar? Auditorium van “Het Bolwerk”, Bolwerkstraat 17 te 1800 Vilvoorde.
Hou die datum alvast vrij!