woensdag 7 januari 2015

HET BRUIST IN ...

Project van de Vlaams-Brabantse Amateurcineasten

BRACINA

BRACINA nodigt je uit om deel te nemen aan het project ‘Het bruist in…’.

Thema
Overal, zowel dicht bij huis als ver weg, worden evenementen georganiseerd die publiek, veel publiek, op de been brengen. De opdracht luidt: maak een filmisch beeldverslag van zo’n evenement.

Voorwaarde is dat het om een recent evenement gaat (2014-2015) en niet om een privéaangelegenheid. Zo denken we bv. aan een stoet, een inhuldiging, een kermis, een rommelmarkt, een toneel- of dansvoorstelling, een wijkfeest, ... Maar dus bv. geen verjaardag of communiefeest. De locatie van het evenement doet er niet toe.

Het gaat hier om het genre reportage. Dat mag al dan niet worden aangevuld met achtergrondinformatie (historiek, foto's, kaarten, interviews, ...) zodat het eerder een docureportage, of documentaire reportage, wordt.

Voorwaarden tot deelname
- Iedereen uit Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest mag deelnemen, ook BRACINA-leden, individueel of in groep.
- De maximale lengte van de film is 15 minuten.
- De film moet Nederlands gesproken of in het Nederlands ondertiteld zijn.
- Je kan deelnemen met een of meerdere films.

Inschrijven
De inschrijving is gratis, maar je moet wel in orde zijn met de auteursrechten voor beeld en geluid. De film(s) moet(en) vóór 30 september 2015 klaar zijn. De jurering achter gesloten deuren heeft plaats in oktober 2015 en een toonmoment met aanduiding van de winnaars is gepland in november 2015.

Info, reglement en inschrijving
BRACINA-secretariaat, bracina.secr@hotmail.com
www.bracina.be

Met steun van:
Centrum voor Beeldexpressie
Vorstermanstraat 7, bus 1.5, 2000 Antwerpen
tel.: 03 289 12 00
fax: 03 289 12 09
e-mail: info@beeldexpressie.be