donderdag 2 mei 2024

Jaargang 45 - Nummer 9 - Mei 2024

Programma van de maand…

Woensdag 8 mei 2024 om 20 u is er FILMVERGADERING met SPEELFILMS:

  • Runaway Bride hides in my car, een speelfilm (6'15”) van Love Buster. In een ondergrondse parking zoekt een weggelopen bruid angstvallig naar een auto om zich in te verbergen. Ze glipt op de achterbank en smeekt de chauffeur om haar aanwezigheid geheim te houden. Wanneer echter de vrouw van de chauffeur arriveert wordt de bruid meedogenloos uit de auto gezet. De man kan het meisje echter niet in de steek laten en verbergt haar in de kofferbak. Eenmaal thuis staat de bruidegom hen op te wachten...
  • Summer Shade, een speelfilm (15'34”) van London Film School. Een confrontatie tussen geslacht en religie.
  • Femke, een Vlaamse speelfilm (27'04”) van André Bosmans van Videoclub Galmaarden. Een dramatische film over een verboden liefde.

Woensdag 15 mei 2024 om 20 u in het Auditorium van Het Bolwerk is er FILMVERGADERING met:

  • Sound Design, een filmcursus (19'27”) van de Nederlander Matthijs. Zo maak je van een goede video een professionele cinematische film.

Er werden de laatste weken weer heel wat activiteiten gefilmd door onze leden zoals:

  • De Avonturen van de Brave Soldaat Schweyk van toneelvereniging “Hand in Hand” uit Strombeek. Een grote tijd eist slimme mensen. Helaas is Jozef Schweyk dat helemaal niet. "De Groote Oorlog" stapt hij naïef en onwetend binnen, niets vrezend en vol goede moed. Maar door zijn eigen schuld is de weg naar het front moeizaam en vol omwegen.
  • De Toverbloem, een dansoptreden van de Akademie voor Muzische Kunsten uit Meise. 130 leerlingen brachten De Toverbloem  op 3 verschillende locaties in het feeërieke kader van de Plantentuin.
  • Super Tele Moon Shots, een experiment (45”) van Paul Verhack. De maan-shots werden gemaakt met een 600mm téléfotolens op een apsc-camera (Sony Alpha 6700). Vanwege de 1,5X  crop factor van deze camera krijgt deze lens een bereik van 900mm. Bij het filmen aan 100fps ontstaat er nogmaals een 1,5X crop, waardoor een tele-equivalent van ca. 1350 mm wordt verkregen (eerste shot). Vervolgens heeft Paul het beeld softwarematig laten upscalen en verscherpen (software van Topaz) tot 8K en plaatst dat 8K beeld in een 4K-timeline en vergroot die nogmaals 170% (shot 2) en 260% (shot 3). Het resultaat zijn telescoop-achtige shots van de maan van een behoorlijke kwaliteit.
  • Scholekster 18+, een natuurfilmpje (1'21”) van Paul Verhack waarin “gevogeld” wordt.
  • Promo Natuur Mecina 75, een kort filmpje (1'10”) om de natuurwedstrijd van de Mechelse filmclub Mecina te promoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten