donderdag 4 januari 2024

Jaargang 45 - Nummer 5 - Januari 2024

Woordje van de voorzitter

En weeral is een jaar voorbij. 

Ook al worden filmclubs stilaan een bedreigde soort die aan het uitsterven zijn, toch hebben we in Vilvoorde zeker niet te klagen. Ons 20-tal trouwe cineasten filmen er nog steeds lustig op los en doen dat bovendien in zowat alle filmgenres. Bijna wekelijks trekken ze er alleen of in kleine groep op uit om activiteiten op film vast te leggen. Bij Videoclub Vilvoorde ben je onder vrienden en vind je gemakkelijk medewerking voor het realiseren van jouw filmproducties. 

Van de jaarwisseling maak ik gebruik om iedereen een goede gezondheid te wensen voor jou en jouw familie, voorspoed, geluk en, als het even kan, een mooie filmproductie!

Johan


Programma van de maand…

Woensdag 10 januari 2024 om 20 u in het Auditorium van Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde, is er FILMVERGADERING VRIJ PODIUM met alvast volgende films:

  • Ik ben steen, een documentaire (15') van Gaston Slaets uit 1992. Deze film werd dat jaar laureaat op de provinciale wedstrijd van Bracina.
  • One Square Story, een speelfilm (5'41”) die bekroond werd op de UNICA, de internationale filmwedstrijd voor amateurs.
  • Frank Galan in Vrijbroekhof, een reportage (12'57”) van Vebi Elezi van het optreden van Frank Galan op zaterdag 5 augustus 2023 in het Vrijbroekhof in Mechelen. Behalve Vebi filmden ook Bart Gerber en Johan Leemans.
  • Los Tarascos in Vrijbroekhof, een reportage (5') van Vebi Elezi van een optreden van Zuid-Amerikaanse artiesten. Behalve Vebi filmden ook Bart Gerber en Johan Leemans.


Woensdag 17 januari 2024 om 20 u in het Auditorium van Het Bolwerk, Bolwerkstraat 17 te Vilvoorde, is er FILMVERGADERING met op het programma MULTITRACK en DANTE.

Bart Gerber zal ons hierover uitleg verschaffen en tevens de praktijk tonen aan de hand van toestellen en opgenomen geluidsbronnen.

Bij Multitrack-opname worden afzonderlijke opnames van meerdere geluidsbronnen samengevoegd tot één opname. Elk instrument of elke stem wordt opgenomen op een individuele 'track' (eventueel op verschillende tijdstippen) en kan vervolgens tegelijkertijd worden afgespeeld. Elke track kan via een mengtafel op het juiste volume worden gemixt en er kunnen verschillende audio-effecten worden toegevoegd. 

Dante vervangt analoge bekabeling en verzendt moeiteloos talrijke video- en audiokanalen via dunne Ethernet-kabels met perfecte digitale betrouwbaarheid. Omdat alle apparaten hetzelfde netwerk delen, kunnen signalen tussen alle apparaten worden verzonden, ongeacht waar ze zich bevinden en zonder enige wijziging aan de bedrading.

Dante voegt alle verbindingstypen samen en levert superieure prestaties. Bovendien maakt die de systemen gebruiksvriendelijker, eenvoudiger uit te breiden en goedkoper in gebruik.

We bekijken deze avond ook een film (8'45”) van Fred Lamon. De film werd opgenomen in Frankrijk en bevat uitsluitend dronebeelden. Fred werkte heel minutieus aan de klankband en omdat deze avond de grote luidsprekers aanwezig zullen zijn, is het een ideaal moment om deze film met de beste klankomstandigheden te tonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten