woensdag 9 september 2015

Wapens in onze films

Om veiligheidsredenen gebruiken we geen echte wapens in onze speelfilms (kortfilms). Wanneer er video-shots met wapens op openbare plaatsen worden opgenomen, dan moet je veiligheidshalve de buren en de plaatselijke politie verwittigen om alle verassingen te vermijden. Toelating van de gemeente of stad moet je natuurlijk ook in orde brengen. 
Zijn de opnamen op privé terreinen en niet zichtbaar vanop straat of buren dan moet dit niet. Is het enkel uw buurman die mogelijk de wapenfeiten kan zien dan volstaat het om hem even te verwittigen zodat hij geen hartaanval kan krijgen.

Wapens in close-up moeten heel realistisch zijn en behoren dan tot de dure klasse. Ze zijn dan gemaakt uit een polymeer of zelf volledig in metaal. 
100% echte kopie van de originelen en men kan er 6 mm plastiek bolletjes mee afvuren tot een snelheid van ongeveer 100m/sec. Uitvoeringen bestaan er met CO2 gastubes of volledig elektrisch.
Om een idee te geen van de prijzen: vanaf ongeveer rond de 125€ tot 190€ voor pistool en geweer of automatische wapens vanaf 260€ tot 1000€ gemaakt uit polymeer of volledig in metaal. 
Heel goedkope versie zijn uit plastiek gemaakt en niet geschikt voor close-up opnamen maar wel voor long shot. Prijzen beginnen dan vanaf 30 € . Speelgoedwapens die met zwarte spuitbus omgetoverd worden tot goed uitziende wapens zijn ook bruikbaar maar natuurlijk niet in close-up of super korte shots gebruiken.

Om een inzicht te geven wat er allemaal mogelijk is om namaakwapens als echt te doen lijken in onze video's heb ik enkele links verzameld.
De meeste zijn van Freddie Wong  (30jaar) die geplaatst zijn op verschillende YouTube kanalen van hem. Naar Wikipedia


Amerikanen zijn nu eenmaal verlekkerd op wapens en dit is duidelijk te zien in zijn actiefilms. Zijn korte video verhaaltjes en Making of's zijn heel bekend op internet en hebben regelmatig miljoenen hits.

Link naar Guns


Links naar Realistic gun props


Link naar Realistic Muzzle Flare Tutorial


Naar link Gun Sound FX and Bullet Shells


Naar link Slow motion muzzle Flash Tutorial

Naar link Advanced bloodhit tutorial ( Freddiew style)


Enkele korte actie videofilmpjes
Naar link Guns sizematters
 


Naar link Flower Warfare - Psychedelic action scene




Naar link Hitman

Naar link Mexican Standoff

Naar link Pixel Cops

Waar zijn bij ons in de buurt realistic BBguns
Dichter dan Zaventem kan het niet. Naar link winkel
De meeste wapens mogen niet via internet geleverd worden maar zijn wel zelf te kopen en af te halen in de winkels.