vrijdag 29 augustus 2014

Vervolg audiomix

Tascam DR-60D


Tascam DR-60D lineaire PCM recorder en mixer voor DSLR Algemeen
Het innovatieve Tascam bedenkt voor bijna elke recording toepassing wel iets. En zo ook voor DSLR toepassingen, want met de DR-60D wordt het mogelijk om een vast opnamepunt te creƫren dat tevens fungeert als een mixer. De ingebouwde recorder neemt op in hoge kwaliteit, die oploopt tot 96 kHz.

Techniek van de DR-60D 

De DR-60D is voorzien van een ingebouwde shoe camera mount, waardoor hij eenvoudig op de meeste DSLR accessoires te monteren is. Daarnaast is hij natuurlijk ook als desktopmodel in te zetten, wat bijvoorbeeld bij vergaderingen van pas komt. Een ingebouwd SD-card slot biedt ruimte tot 32 GB (SDHC) en het is mogelijk om tot twee stereokanalen op te nemen. Fantoomvoeding voor condensator microfoons is ook aanwezig, dus u kunt alle kanten op met deze praktische recorder.

Gebruik en aansluitingen

De aansluitingen van de DR-60D zijn rijkelijk uitgevoerd, waardoor het mogelijk is om XLR, 6.35mm jack en 3.5mm jack te gebruiken voor de meest uiteenlopende audiobronnen. Signaalniveaus zijn per 2 kanalen regelbaar en op het praktische display ziet u continu het ingangsniveau.



Naar website

Ga naar video 1

Ga naar video 2

Zoom H6 6-kanaals handheld recorder  

Algemeen
U wilt een opname maken van bijvoorbeeld een concert. Het kan echter zijn dat de gebruikelijke twee of vier inputs van een handheld recorder net niet genoeg zijn. Het antwoord op dit probleem luidt: de Zoom H6 6-kanaals handheld recorder. Dit apparaat is voorzien van twee microfoons (X-Y) en nog vier XLR/jack-inputs. De kop met microfoons kan echter verwijderd worden zodat u nog twee jack-aansluitingen beschikbaar krijgt. Ook kunt u de meegeleverde Mid-Side microfoon op deze plaats monteren.

 

Mogelijkheden

Al deze kanalen scheppen absoluut mogelijkheden. Wat te denken van een stereo-opname met de twee microfoons en vier close-miked solisten? Of wat te denken van een band van zes performers, allen close-miked? In principe zou een meer reguliere/grote multi-tracker zoiets ook op kunnen nemen, maar de Zoom H6 is wel zo praktisch, klein en handzaam. Door het kleurendisplay heeft u een overzicht van functies en level-metering. Uw opname bewaart de Zoom H6 op een SD-kaartje, voor eenvoudige uitwisseling met een PC.


Ga naar Video