woensdag 16 oktober 2024

10 ROOKIE MISTAKES Beginners Make in Final Cut Pro

 A list of 10 common mistakes I see beginners making in Final Cut Pro, and what you should be doing instead!

 

To video

dinsdag 15 oktober 2024

OPTIMIZE Final Cut Pro with THESE SETTINGS

 

An overview of Final Cut Pro settings, what each one does, and which one I recommend changing for optimal performance!

 

To video

maandag 14 oktober 2024

Don't make this mistake - Get perfect audio for YOUTUBE - Davinci Resolve 19

 Audio Normalization. It's a great little addition on the delivery page to make sure you're delivering your projects at the correct audio levels for YouTube. But there's some nuances to understanding it all. Do you normalize or optimize? What's the difference?! Let's dive in.

 


 

To video

donderdag 10 oktober 2024

Deze nieuwe DRONE kan ALLES! - DJI Neo Review

DJI staat al jaren bekend om onder andere hun erg sterkte drones. Ze hebben al tijden de Mini- en de Mavic lijn. Sinds kort hebben ze ook de Avata en de Avata 2, maar er is weer een nieuwe dronereeks toegevoegd aan hun arsenaal. Dit is de DJI Neo review! De DJI Neo is dus volledig nieuw, en op het eerste gezicht lijkt het misschien op een simpele drone die niet zo veel in petto heeft. Het tegendeel is waar, want de drone kun je op meerdere manieren besturen. Denk aan de app, de DJI Controller 3, de Motion Controller en zelfs uit de losse hand! Met deze nieuwe Neo kun je beelden schieten in 4K in maximaal 30 beelden per seconde. Als je slowmotion beelden wil schieten, dan kun je in Full HD tot 60 beelden per seconde maken. De beelden worden op de tilt as optisch gestabiliseerd. De rest van de assen zijn digitaal gestabiliseerd.


To video

woensdag 9 oktober 2024

BREEDBEELD kortfilmfestival 2024


Ontdek hier het programma

Mae Hong Son-lus

Film van Fred Lamon
Documentaire
Camera: Sony FDR AX700 in UHD
Montage: Final Cut Pro X in UHD
 
Gedurende een trip van 2 weken met privévervoer hebben we een gedeelte van de Mae Hong Son-lus gedaan.
Dat is een bekende route door een bergachtige streek in het Noordwesten van Thailand langs de grens met Myanmar, vroeger Birma.
Iemand die meer tijd had dan wij heeft 1864 bochten geteld in gans die route.
Naast de prachtige natuur hebben we ook kennis gemaakt met de lokale bevolking en bezochten we ook enkele tempels 
sommige zeer speciaal, andere vermoeiend wegens het vele klimwerk.
 
 




 Naar video

donderdag 3 oktober 2024

Jaargang 46 - Nummer 2 - Oktober 2024

Programma van de maand…

Woensdag 9 oktober 2024 om 20 uur in het Auditorium van het Cultuurcentrum Het Bolwerk te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met:

  • Si Bhan Don, 4000 eilanden, een reportage (14'11”) van Fred Lamon over het leven langs de Mekongstroom in 4.000 eilanden in Laos. Fred heeft deze film helemaal herwerkt en ingekort omdat het eigenlijk geen documentaire was en ook geen reportage maar eerder een genrefilm. Met gebruikmaking van ArtificiĂ«le Intelligentie heeft Fred ook een Engelstalige versie gemaakt en daar gaan we een fragment van bekijken. Zo kunnen de aanwezigen al eens kennismaken met de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie.
  • The Mae Hong Son-loop, 1864 curves, een reportage (26'20”) van Fred Lamon over de roadtrip door het noorden van Thailand.
  • Brussel 2000, een speelfilm (11'35”) van Gaston Slaets. De film werd in 1999 opgenomen in het kader van Brussel als Europese hoofdstad in 2000. Jongeren komen met verschillende transportmiddelen vanuit een aantal Europese landen naar Brussel. De acteurs en actrices zijn leerlingen van het Instituut Anneessens-Funck waar Gaston destijds les aan gaf. Ook de toenmalige burgemeester van Brussel François-Xavier de Donnea verleende zijn medewerking aan deze film.
  • We bekijken ook een powerpoint hoe onze club is ontstaan en geĂ«volueerd tot wat die nu geworden is. Zo krijgen onze leden eens een idee hoe alles begon met de eerste 3 voorzitters van Vilvoorde en met welke lokaalproblemen we hadden af te rekenen.

Woensdag 16 oktober 2024 om 20 uur in het Auditorium van het Cultuurcentrum Het Bolwerk te Vilvoorde is er FILMVERGADERING met:

  • De Toverbloem, een fragment van de reportage (12'46”) van Bart Gerber van een optreden van de Academie voor Muzische Kunsten in de plantentuin van Meise. Ook Johan Leemans, Claude Decroisson en Roger Deprouw werkten er aan mee.


Films uit de oude doos.

  • De Andes-Express een documentaire (15'32”) van Johan Leemans gefilmd in Ecuador in 2004. De film werd oorspronkelijk opgenomen in Digital 8 en onlangs werd er een mp4 van gemaakt.
  • De strijker, een computeranimatie (1'04”) van Gaston Slaets uit 2008.